Gâvur’luk ve Islam.
Gâvur Kime Denir ;
Tüm dünya dinlerinde ve inançlarında, Kendileri gibi düşünmeyen, kendilerinin inanmadıkları şeylere itaat etmeyen/inanmayan ve kendi fikirlerini, ananelerini, göreneklerini, yaşam biçimlerini, dini ve ahlaki inançlarını, kendilerinden olmayanların ötekileştirildiği kişilere “Gâvur” Denir. Ancak Bu Sadece Islamiyet için Geçerli değildir.
Nasıl ki Biz, Gayrı müslümler için Gâvur tabirini kullanıyorsak, Diğer dinlere mensup kişilerde kendi dinlerinin mensupları dışında inanca sahip olanlara Gâvur nitelendirmesi yapmaktadır.
Hepimizin bildiği üzere dünyanın en önde gelen sanatcılarındandır ABD’li Beyonce. Türkiye de de konserler vermiş ve binlerce konser bileti satışa çıktıkdan sonra 1 saat içinde tamamı tükenmiştir. Türk halkı tarafındanda Beyonce’nin ne denli önemli bir müzik vokalisti olduğu böylelikle tescillenmiştir.
Peki Beyonce Kimdir ?
Beyonce, 4 Eylül 1981 ABD doğumlu, Çocukluk yıllarında onlarca dans ve müzik yarışmasından ödül kazanmıştır. 1990’lı yıllarda Destiny’s Child adında ünlü bir grupta yer almıştır. Beyonce, Çok büyük bir müzisyen olup aynı zamanda dünyanın en güzel kadınlarından biridir.Müzik dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Grammy’e damgasını vurdu: 6 kategoride ödüle aday gösterilmiş. 2010’da 10 dalda aday gösterilmiş, bunların 6 dalında ödüle layık görülmüştü…
Gelelim Beyonce’nin Başlığımızla isminin çok fazla ilişkilendirilemediği meselenin özüne.
Geçenlerde Beyonce kendi instegram hesabından 2 adet Kuran ayeti paylaşmıştır. Paylaştığı ayetleri araştırıp buldum ve kaynakları Kur’an olduğu için vermek istiyorum.
İnşirah Suresinin 5. ve 6. AyetLerini paylaşmış. Diyor ki Ayetlerde;
“5 – Zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! 6 – Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! 7- O halde, bir iş ve oluştan boşalır boşalmaz yeni bir iş ve oluşa koyulup yorul!”
Şimdi Gelelim Beyonce’nin Konumuzla Alakasına. Beyonce Kimdir? Gayrımüslim Bir Sanatçı. Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk’ün Tabiri iLe “Dinsiz Dinci Zümreler”e Göre Açık seçik olarak bir kâfir. Yani Gâvur…
Ayetleri düşünüp kendi hayatımıza empoze edecek olursak, bu okuduğunuz satırların yazarı, uzun zamandan beri işsiz güçsüz olan, ve kendisini dünya üzerinde hiçbir işe yaramıyormuşcasına hakir gören, Çok ünlü yazar Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” Kitabında can verdiği karakter ‘Raskolnikov’ gibi (Teşbihde Hata oLmaz) boşuna nefes aldığını, hayatta boşuna yaşadığını düşünen biridir.Elbetteki bize güzel şeyler yapabilmemiz için bir fırsat verilmedi, şansımız laver gitmedi ama yine bu satırların yazarı, Beyonce’nin yazdığı bu Ayet-i kelimelerin altında kalıp ezildiğini düşünmektedir.
Şimdi Bütün Bunların Ardından insan Kendi kafasında Sorgulamaya başlıyor, Peki şimdi Gerçek Gâvur Kim ?
Beyonce, tebrike layık, Tam bir entellektüel hanımefendi’dir.Kur’an’ın insanoğluna verdiği önemli koordinat mesajlarının en önde gelenlerinden birini seçme idrakini gösterebilmiş oLan mı’dır, Yoksa ;
Mensup Olduğumuz Din’in Emrettiği Gereklilik ve Yükümlülükleri Yerine getirmeyen ben ve benim gibi hiçbir işe yaramayan bir toplum,
Ve yine kısa bir dönem önce hepimizin akıllarına kazınan, Kur’an ayetleri iLe dalga geçen, alay eden, siyasetci Zümrelermidir. ?
Şimdi, “Gâvur kime Denir ? ” Sorusuna artık herkeslerin yani tüm toplumun önünde uzun uzun tartışmak gerekmektedir.
O zaman Kur’an verilerine Göre Tanımlanacak olursa, En Korkunç, En vahşi, En dehşet verici, En kötü, En insafsız Gâvurlar,
islam dünyasının din baronlarının içindedirler ve onlarında başını çeken, yine Kur’an’ın En büyük mucizelerinden biri olan Maun Suresi ihlalcileridir…
Etiketler: ABD Ayet Beyonce Gâvur GayrıMuslim instegram islam Kuran Maun Talan
Bu yazı toplamda 707 kişi tarafından görüntülendi.
kemal
6 Ocak 2015 at 22:11Harika bir makale yazmışsınız tebrik ederim. Türkiyede gerçekden sizin gibi insanlara ihtiyaç var.Din adına yolsuzlukların tavan yaptığı bir dönemde sizler gibi yazarlara ihtiyacımız var. tebrikler
kemal
6 Ocak 2015 at 22:12Tebrikler çok güzel bir yazı olmuş. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Din adına yapılan yolsuzlukların tavan yaptığı bir dönemde böylesine güçlü kalemleri bulmak çok zor. tebrikler ve teşekkürler.
ozan
26 Ocak 2015 at 13:59cok guzel bir yazi. ben fransadan yaziyorum ve tr deki olan biteni cok yakindan takip ediyorum. turkiyede basin ve ifade ozgurlugunun neredeyse tamamen yok oldugu bir zamanda bu kadar guzel yazilar yazabilenleri hem tebrik ediyorum hemde basarilarinin devamini diliyorum