YAŞ Kararları Açıklandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’da rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için emekli edildi.

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, Yüksek Askeri Şüra’nın dün tamamlanan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, 30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; 29 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildiği; 33 general ve amiralin görev sürelerinin ise bir yıl uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır. Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakar ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.”

SON ATAMALAR

2. Ordu Komutanı Servet Yörük, Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) komutanı oldu. Daha önce EDOK Komutanı Nusret Taşdeler idi.

Korgeneral Galip Mendi orgeneral rütbesine yükseltilerek 2. Ordu Komutanı olarak atandı.

İnternet Andıcı davasından hakkında yakalama kararı çıkan, ancak GATA’da tedavi altında tutulan Nusret Taşdeler YAŞ üyesi olarak kaldı.

2011’de görev süresi uzayan 37 tutuklu komutan emekli edildi.

YAŞ NEDİR?

YAŞ ilk olarak 1972 yılında kuruldu. Yine aynı yıl temmuz ayının 26’sında Resmi Gazete’de yer alarak resmen yürürlüğe girdi.

YAŞ genellikle yılda iki kez toplanıyor. İlki ağustos ayında gerçekleştiriliyor. İkinci toplantının zamanına Genelkurmay Başkanlığı karar veriyor.

Anayasa’ya göre YAŞ toplantıları başbakan’ın başkanlığında gerçekleştiriliyor. Diğer katılımcılar Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı, Jandarma Genel Komutanı ve TSK bünyesindeki orgeneraller ve oramiraller.

Şura bütün üyelerin katılmasıyla toplanıyor. Katılamayacak bir üye mazeretini toplantıdan önce şura genel sekreterine bildiriyor. Kararlar toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınıyor. Oylarda eşitlik halinde başkanın katıldığı tarafın oyları geçerli sayılıyor. Oylama işlemi aksine bir karar alınmadıkça açık olarak yapılıyor.

YAŞ’ın birinci maddesinde “Yalnız barış zamanında görev yapmak üzere başkentte Yüksek Askeri Şura kurulmuştur” yazılı. Şura’nın görevleri arasında Silahlı Kuvvetler’in anaprogram ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek; Silahlı Kuvvetler’le ilgili olup önemli görülen kanun, tüzük ve yönetmelik taslaklarını inceleyip görüş bildirmek gibi maddeler bulunuyor.

YAŞ toplantılarında terfi aedecek olan askerlerin de durumları görüşülüyor. Aynı zamanda orduyla ilişiği kesilmesi planalanan askerilerin durumu da masaya yatırılıyor.

Etiketler:

Bu yazı toplamda 472 kişi tarafından görüntülendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yorumlar

Sohbete Başla

                                Mirc İndir

SohbetSizsiniz.Com Sohbet Odaları

SohbetSizsiniz.Com Sohbet Sunucusu Öncelikle Kullanıcılarına GüzeL, Temiz, KaliteLi ve Güvenilir Bir Chat Ortamı Sunmayı Hedeflemektedir. Tabi Bunun Yanında Sanat Spor ve Teknoloji Dünyasından Yeni Gelişmeler, Değişik Yemek Tarifleri, Şarkı Sözleri, Nihai oLarak Sohbet Odaları ve Son Dakika Haberlerini Anında Sizlerle Paylaşmaktayız. Web Sitemiz Bir Muhabbet ve Sohbet Sitesi oLduğundan Kullanıcılarımızın Sohbet Ederken Kendilerini Güvende Hissetmeleri ve Onlara Kaliteli Bir Ortam Sağlamak için Çalışmalarımız Hız Kaybetmeden Devam Edecektir.SosyaL Medyanın Tüm Dünyada Artan Bir ivme iLe Önem Kazanmış oLması, IRC Gibi Sohbet Sitelerinin Önemini Bir Nebze oLsun Azaltmış oLsa Dahi, Kullanıcılar Bu Alışkanlıklarından AsLa Vazgeçmemişlerdir. mSn Gibi Skype Gibi Görüntülü ve SesLi Sohbet pLatformları Dahi Eski Önemini Yitirdikleri Aşikardır, Ancak Yazılı Chat, Sohbet Odaları ve Muhabbet Siteleri HaLa Bir Tutku oLmaya Devam Etmektedir.Bizler Tüm Kullanıcılarımıza Hoş Sohbetler Diler Saygılar Sunarız…

Bu sitedeki tüm metin, resim, tasarım, yazılım ve içerikler telif hakları kapsamındadır. Bu sitedeki tüm bilgiler değiştirilebilir.

© 2019 Tüm Hakları Sakıldır.