ÜnLü iLahiyatcı Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk Hayatını Kaybetti
Prof Yasar Nuri Ozturk
ÜnLü iLahiyatcı Prof. Dr Yaşar Nuri Öztürk Sevenlerini ve Takipçilerini Yasa Boğdu. ÜnLü iLahiyatcı, 2011 Yılında Yakalandığı Mide Kanseri HastaLığından Ötürü 3,5 Ay Kemoterapi Tedavisi Görmüştü.Yaşar Nuri Öztürk 71 Yaşında Bu Akşam Saatlerinde Hayata Gözlerini Yumdu.
2011 Yılında Gödüğü Tedavinin Ardından Katıldığı Programlarda oLdukca Sağlıklı oLduğunu Dile Getiren Ünlü ilahiyatcı Profesör Yaşar Nuri Öztürk, Sürekli oLarak iyi oLduğunu Vurguluyordu.
3 Ay evveL Hastalığı Tekrar Nükseden Öztürk, Yeditepe Üniversitesi Hastanesinde Tedavi aLtına aLınmıştı.Bir Süre Tedavi Oldukdan Sonra, Doktorlar Tarafından Evine Gönderilen Yaşar Nuri Öztürk Uzun Süreli Sağlık Problemlerinin Sonucunda Ünlü iLahiyatcı Hukukçu iSimden Kahreden Haber Geldi.
Mide Kanseri Nedeni iLe 2011 Yılında Ameliyat oLan Öztürk, Hayatını Kaybetti.
Yaşar Nuri Öztürk’ün Hayatını Kaybettiğini, HYP GeneL Başkanı, Ragıp Ender Güney, SosyaL Medya Üzerinden Duyurdu.
Çok Acı Bir Tesadüf
Yaşar Nuri Öztürk 71 Yaşında, Doğum Günü oLan 22 Haziran Tarihinde Son Nefesini Verdi.
Unlu iLahiyatcı öldü
Bizde SohbetSizsiniz Ailesi Olarak, Hocamıza, Tarihinin Döneminin en Büyük Felsefecisine, Yıllardır Bize Kur’an Öğretmenliği iLe, Hurafelerden Arınmış Bir Din’e Bizi inandıran Büyük Ruh, Büyük insan, Fikir Adamı, GönüL Adamı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’e ALLAH dan Rahmet, Sevenlerine ve Tüm Türkiyeye başsağlığı diliyoruz. Ruhun Şad,Mekanın Cennet oLsun Hocam.
Şu Tesadüflere Bakın ki Doğum Gününde ve Bir Ramazan Ayı içerisinde Vefat Eden Hocamıza, ALLAH’ın En Büyük Hediyesi Bu oLsa Gerek. Yolundan Yürümeye Devam Edicez Hocam, Sizlerin Aydınlattığınız Yolda Yürümeye Devam Edeceğiz.
Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?
Yaşar Nuri Öztürk, Bayburtlu bir annenin ve Sürmeneli bir babanın çocuğu olarak Trabzon’un Sürmene ilçesinin Küçükdere köyünde doğmuştur. Çaykara’da bulunan Niyazoğlu sülalesindendir. İlk eğitimini babasından Kur’an okuyarak aldı ve dokuz yaşında Kur’anı Ezberleyip Hafız oldu. 10 Senelik klasik medrese eğitiminden sonra hukuk ve ilahiyat alanında eğitim gördü. 12 Sene Kadar imamlık ve müezzinlik yaptıktan sonra üniversiteye tekrar dönerek 1980 senesinde “İslâm Felsefesi” konulu doktorasını tamamlayıp ve 1986 senesinde aynı dalda doçent olmuştur. Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve Afrika ülkeleri, ABD, Güney Kore ve Japonya’da kendi alanı ile ilgili akademik araştırmalar yapan Öztürk, ayrıca Fransa’da Grenoble Üniversitesinde çalıştı.Amerika Birleşik devletleri New York’ta “islâm Düşüncesi ve Çağdaş Sûfî Düşünce” dersleri okuttu.
Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Yaşar Nuri Öztürk, 1978 ve 1982’de “Türkiye Millî Kültür Vakfı” ödülünü kazandı.
Yaşar Hoca Vefat Etti
Hayat hikâyesi
Yurt dışında ve yurt içinde pek çok yerde İslâm dininin zihniyeti, insan ve insan hakları konularında konferanslar verdi. Türkiye’de Kur’ân-ı Kerîm’in Özüne Dönüş Hareketi’nin öncüsü olan ve Time Dergisi’nin gerçekleştirdiği “20. Yüzyılın En Önemli Kişileri” listesinde kamuoyunca belirlenen yüz isim arasında ilk on arasına giren Yaşar Nuri Öztürk[4] aynı zamanda da, Türk üniversitelerinde öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevde bulundu. ABD-New York’ta (The Theological Seminary of Barrytown) bir yıl misafir profesör olarak “İslâm Düşüncesi” dersleri okuttu. Aynı süre içinde The World Scripture’ın İslâm bölümünün hazırlanışında görev aldı. Büyük çoğunluğu İslâmiyet hakkında elliye yakın kitabı vardır. Özellikle onun “Kur’an’daki İslâm” adlı ansiklopedi vasfındaki kitabı, Yaşar Nuri Öztürk tarafından çoğu konferansında telkin edilmektedir.
Etiketler: Felsefe Hukuk iLahiyat Yaşar Nuri Yaşar Nuri Öztürk
Bu yazı toplamda 1082 kişi tarafından görüntülendi.